מה קורה כשאנשים שחושבים אחרת נפגשים עם אנשים שחושבים אחרת? כשמיטב המוחות המובילים את עולם החינוך האלטרנטיבי נפגשים? כנס ה-IDEC המתקרב הוא חגיגה ענקית של חדשנות חינוכית לכל מי שעוסק בחינוך, אבל לא רק. זהו פסטיבל חינוכי יצירתי בינלאומי, בו גם הציבור מוזמן להציג את משנתו ומשתתפים בו גם משפחות וילדים.
מה זה IDEC
הכל החל ב-1993 כשיעקב הכט, אז מייסד ומנהל בית הספר הדמוקרטי בחדרה, הזמין אליו כ-20 אנשי חינוך מובילים מרחבי העולם לחשוב ביחד איך משנים את החינוך בעולם, או אולי איך משנים את העולם…
מאז אותו כנס, IDEC נודד ברחבי העולם כבר 24 שנים. מגיעים אליו נציגים מכ-50 מדינות ומאות אנשי חינוך ו״מכורים״ מרחבי העולם. הם באים לפגוש אנשים שחושבים כמותם, לקבל השראה, לשתף, ללמוד ולהיות חלק מהחוויה הקסומה של IDEC. כי כמובן גם הכנס נעשה קצת אחרת.
מה קורה ב-IDEC? קשה לדעת!
באופן לא מפתיע, חלק גדול מהתכנית אינה נקבעת מראש אלא מתהווה במקום לפי בקשת המשתתפים. השנה יועלו 3 נושאים מרכזיים:
- מפגש בין קובעי מדיניות ממערכות החינוך הציבורי בארץ ובעולם עם אנשי החינוך הדמוקרטי כדי ללמוד יחדיו מהניסיון שהצטבר בישראל ובעולם.
- על החינוך הדמוקרטי כמנוף לחברה דמוקרטית- כיצד נגבש קהילה רב תרבותית ומכילה המקדמת זכויות אדם.
- חינוך דמוקרטי 2.0- על המפגש המרתק בין מערכות חינוך לחדשנות טכנולוגית.
הכנס הוא במה לשיח תקופתי קבוע בין כל העוסקים בחינוך מתקדם ברחבי העולם, הזדמנות לליבון סוגיות ולהצפת קשיים באווירה תומכת. פלטפורמה נוחה ליצירת שיתופי פעולה וקשרים בין אנשים, בתי ספר וקהילות מכל העולם.
על סוגטה מיטרה שמעתם?
לכנס הקרוב יגיע פרופ' סוגטה מיטרה, זוכה פרס טד, שפיתח גישה חדשנית ללמידה בסביבה ממוחשבת בניהול עצמי מלא ללא מורים. את שיטתו יישם בפרויקט מיוחד שהפעיל בהודו ובאנגליה במקביל ובו הדגים את הרלוונטיות של חינוך דמוקרט למדינות מתפתחות. היכנסו לקרוא עוד על סוגטה מיטרה.
בתמונה משמאל לימין: פרופ' סוגטה מיטרה, יעקב הכט, אייל רם, מיכל גלבוע אטר ויותם טרון,
בכנס יתארחו גם אייל רם -סמנכ"ל עובדי הוראה במשרד החינוך, ומי שהיה בעבר מנכ"ל המכון לחינוך דמוקרטי, יעקב הכט- מייסד בית הספר הדמוקרטי בחדרה
והמכון לחינוך דמוקרטי, ומיכל גלבוע אטר ויותם טרון – המנכ"לים הנוכחיים של המכון לחינוך דמוקרטי.
דווקא היום, דווקא בישראל
הכנס שנולד בישראל חוזר אליה למציאות חדשה רלוונטית מתמיד לעיסוק בשאלות קיומיות לחברה הישראלית. המציאות בה מתהווים בחברה "4 שבטים": דתיים, חילוניים, חרדים וערבים, בעלי זהות מורכבת, המזמינה דיון עמוק על האופן בו מכוננים תרבות דמוקרטית.
קידום והטמעה של תרבות דמוקרטית, המבוססת על דיאלוג, השתתפותיות, אחריות הדדית בין פרט וקהילה ואקטיביזם חברתי הוא נושא שאנו עוסקים בו רבות במכון. סביב שאלה זאת, נייצר מפגש מיוחד פתוח לקהל הרחב ביום ראשון ה-2/4 ובו נזמין לשיח ציבורי רב תרבותי, סביב דמוקרטיה חברתית (להבדיל מדמוקרטיה משטרית).
אנו מזמינים את הציבור הרחב לקחת חלק בחקירה ודיאלוג על המצב.
הפרטים הקטנים…
הכנס הבא יתקיים בחדרה בין התאריכים 30 במרץ עד ה 4 לאפריל 2017.
הפקת הכנס משותפת למכון לחינוך דמוקרטי,"ערי חינוך", קהילת בתי הספר הדמוקרטיים ועיריית חדרה.