בק מסביר כי 'תת פוליטיקה' קיימת בכל תחומי החיים: בטכנולוגיה, ברפואה, במשפט, במשפחה ובארגון העבודה העולמי. לטענתו במצב זה קיימות הזדמנויות לפעולה פוליטית אלטרנטיבית של חברה אזרחית שתענה לצרכים המשתנים של הפרט בפתח המאה ה-21. בק למעשה מעביר את האחריות אלינו הפרטים, בחירות החיים שלנו, האופן שבו אנחנו משתמשים באנרגיה, הבחירות הצרכניות שלנו, האופן שבו אנחנו מעצבים את חינוך ילדינו, ההתנהלות שלנו במקום העבודה – כל הפעולות הללו ורבות נוספות משפיעות על אורח חיינו ועל סביבתנו. בעידן של פוליטיקה חדשה אנחנו הפרטים בחברה מציבים דרישות למדינה לגבי האופן שבו צריכה החברה להתארגן, אקטיביסטים הם הנשאים הבולטים של הדרישות הללו, אבל כולנו שותפים למשא ומתן לגבי ערכי החברה בה אנו חיים וסדרי העדיפויות שלה. הפוליטיקה כבר איננה רק נחלת נבחרי הציבור כי אם תוצאה של פעולות החיים שלנו.
מקורות
אופיר, עדי, (2002). "חברה אזרחית בעיר ללא הפסקה". בתוך: ישראל: מחברה מגוייסת לחברה אזרחית. יואב פלד ועדי אופיר (עורכים). תל אביב: מכון ון ליר בירושלים והוצאת הקיבוץ המאוחד.
בק, אולריך, (2002). עולם חדש יפה: מודל של חברה אזרחית. תל אביב: הוצאת הקיבוץ המאוחד, ספריית קו אדום כהה .
(2001). קוסמופוליטיות: תיאוריה ביקורתית למאה ה-21. תל אביב: הוצאת הקיבוץ המאוחד .
דהאן, יוסי, (2007). תיאוריות של צדק חברתי. תל אביב: משרד הביטחון.
הברמאס, יורגן, הקונסטלציה הפוסט לאומית. ת"א: הוצאת הקיבוץ המאוחד.
סליגמן, אדם, (2001). "השגות על תפיסות החברה האזרחית והמעלה האזרחית בעשור האחרון של המאה ה-20". בתוך: ישראל: מחברה מגויסת לחברה – אזרחית. יואב פלד ועדי אופיר (עורכים). תל אביב: מכון ון ליר בירושלים והוצאת הקיבוץ המאוחד.
פרייזר, ננסי, (2004). "מחלוקה להכרה? דילמות של צדק בעידן 'פוסט סוציאליסטי'". בתוך: שלטון-ההון: החברה הישראלית בעידן הגלובלי. דני פילק ואורי רם (עורכים). תל אביב: מכון ון ליר בירושלים והוצאת הקיבוץ המאוחד.
שנהב יהודה, (2009). "על האוטו-נומיות של הפוליטי". תיאוריה וביקורת, 34(מהו הפוליטי?), 181 – 190.