מהי "רשת חברתית" ע"פ קריסטאקיס ופאולר? היא קשר טבעי ולא כפוי בין אנשים והיא מתפתחת באופן אורגני בשל הנטיה הטבעית של בני אדם להתידד. זוגיות, משפחה, קבוצת חברים, חברים בתנועה פוליטית, קבוצת עובדים במקום עבודה וגם קבוצת ווטסאפ -הם סוגים של רשתות חברתיות.
"פלא" מבטא במהותו שיתוף פעולה מסוג חדש, המתקשר לעידן הרשתות החברתיות ולמושג "רשת חברתית" כפי שהוצג לעיל. החידוש באופי שיתוף הפעולה שמציג "פלא" עולה מתוך השוואתו לשני ספרי ילדים שנכתבו כ – 80 שנה לפניו – "פו הדב" ו"בני היורה". שני הספרים מציגים, כל אחד בדרכו, הוויה של שיתוף פעולה שהיא קוטבית לזו המיוצגת בספר האחר. להלן נדון בשני הספרים האלה ולאחר מכן נשוב ל"פלא" ולחידוש הוא מציע ביחס ל"בני היורה" ו"פו הדב":
בשנת 1928 פרסם אלן אלכסנדר מילן את ספר הילדים האחרון שכתב "הבית בקרן פו". אחד מהסיפורים היפים המופיעים שם הוא "פו ממציא משחק חדש ואי-יה מצטרף", בו מצוי הדיאלוג הבא המתאר שיתוף פעולה מעניין בין החיות גיבורות הספר, המבקשות להוציא את אי–יה החמור, מן הנהר אליו נפל, באמצעות השלכת אבן גדולה.
"פו הביא כבר את האבן הגדולה ביותר שהצליח לשאת ועתה רכן מעל שולי הגשר, כשהוא מחזיק אותה בכפותיו.
"אני לא אזרוק אותה, אי-יה. אני אפיל אותה," הסביר, "וכך לא אוכל להחטיא… זאת אומרת לפגוע בך. אולי אתה יכול להפסיק להסתובב לרגע, כי זה מבלבל אותי נורא?"
"לא," אמר אי-יה, "אני אוהב להסתובב."
שפן התחיל מרגיש כי זה הזמן ליטול את הפיקוד.
"שמע פו," אמר, "ברגע שאומר 'שמוט!' תוכל לשמוט אותה. אי-יה, ברגע שאומר 'שמוט!' פו יפיל את האבן שלו."
"תודה רבה, שפן, אבל אני מתאר לעצמי שאספיק לדעת."
"אתה מוכן, פו? חזרזיר, פנה קצת יותר מקום לפו. זוז מעט אחורה, רו. מוכנים?"
"לא," אמר אי-יה.
"שמוט!" פקד שפן.
(הבית בקרן פו עמ' 98–99)