הפיתוח האחרון של תחום הערכה הוא לא פחות מפריצת דרך בתחום ההערכה החלופית ומערך הציונים בבתי הספר. מגבלות שיטת הציונים הקיימת הן מוסכמה בקרב הכול. גם משרד החינוך מכיר במגבלות השיטה ובשנים האחרונות הוא מקדם את נושא ההערכה החלופית ומחייב כי 30% מהציון לבגרות במקצועות רבים יתקיים בהערכה חלופית.
נשמע טוב? אולי, אבל התרגום לשטח של מדיניות המשרד פחות מתקדם ומזהיר. החוויה של המורים היא קשה,יוצרת להם עומס רב על העומס שכבר קיים ויש בלבול מושגים רב לגבי מהי הערכה חלופית.
הערכה היא חלק מרכזי בתפיסה החינוכית של המכון ולכן הקדשנו לכך לא מעט. עם השנים פיתחה ד"ר יעל שטימברג בעזרת אנשי צוות מהמכון ומורים רבים ועל בסיס מאות מחקרי שטח את מודל ימ"ה. מודל להערכה חלופית המאפשר עיצוב תהליכי הוראה, למידה והערכה בצורה מהירה, נוחה וקלה.
בשנה האחרונה נוצרה קפיצת דרך. אורנה מארלי יחד עם ד"ר יעל שטימברג הפכו את מודל הימ"ה לכלי עבודה דיגיטלי, בחממה הטכנולוגית "מיינדיינסט". הכלי הדיגיטלי מסייע למורה לעצב תהליך למידה שבו הערכה חלופית הינה מרכיב דומיננטי בעצם הלימוד. הכלי בונה עבורו מחוונים שעל פיהם ניתן הציון ע"י מגוון של מעריכים,המורה, עמיתים, מומחים בתחום הלמידה ו…התלמיד עצמו.
המודל הוצג בהצלחה גדולה בכנס הסיכום של מיינדסט ביוני האחרון. מורים שנחשפו לכלי הביעו התלהבות רבה וביקשו רשות שימוש בו, מנהלים איתם שוחחנו רוצים כבר מחר בבוקר להכניס את המערכת לבית ספרם.
מזמינים אתכם ל"דייט ראשון" עם המערכת באתר ההמחשה שבנינו… הקליקו על ״ראו את הפתרון בפעולה״ לכניסה.