pixel

גיליון 06
יולי 2018

השפעה

מגזין המכון הדמוקרטי

דבר המערכת

אורית אייזן, יפעת אידלמן, רון דביר

השפעה: היכולת לשנות, היכולת לגרום פעולה. (מילוג)

היא יכולה להיות מכוונת או מקרית ולא מתוכננת, קצרת טווח או ארוכת טווח, רצויה או מזיקה.
כיצד מחוללים השפעה רצוייה וארוכת טווח?
לדעתנו, זאת ״שאלת מיליון הדולר״ של כל ארגון המנסה לשנות, לשפר, להיטיב את המציאות הקיימת.

אנחנו במכון הדמוקרטי, וכך לדעתנו כל ארגון עם חזון ראוי, שואלים: על מה נרצה להשפיע? איך נשפיע באמת – ולא רק נחולל שינויים קוסמטיים? איך נתכנן שינוי שהינו עמוק ובר קיימא? האם ואיך נוכל להאיץ את פעולת ההשפעה? איך נדע שהשפענו? איך  נמדוד השפעה?

מהדורה מיוחדת זו של מגזין פסיק מוקדשת לשאלות אלה. הזמנו א.נשים שמנסים להשפיע להציג כאן מגוון זוויות:

ד״ר רביב רייכרט מציע התבוננות פילוסופית – פסיכולוגית על השפעהד"ר נאוה לויט בן נון טוענת שחקר המוח יכול להשפיע ולגרום לשינוי במישור האישי והחברתי, ד״ר יעל שטיימברג פורסת מודל הוליסטי להערכת השינוי, מרב ברקת גילתה בנוואדה את הסוד להשפעה על תרבות בית ספרית, טל פלבסקי ושי קונפורטי משוחחים על אחד ממנגנוני ההשפעה החינוכית המורכבים ביותר – ״גבולות״, אריק מנדלבאום משוחח על מנהיגות בתהליכי השפעה ואומר ״מבחינתי עדיף למות מאשר לא לנסות לשנות״. נעמה גודלברג מקדישה עצמה לשינוי המציאות באחת הזירות הקשות מכולן – עולם הזנות. האם המחאה החברתית בקיץ 2011 השפיעה? והאביב הערבי? והמחאה בקטלוניה? כריסטופר זנף חוקר את השפעתן של תנועות חברתיות על החברה. יש לו תובנות מעניינות…ואופטימיות.

השפעה דורשת כלים מעשיים.

טלי רז מספרת על כלי הנחיה השתתפותיים לעבודה עם קבוצות גדולות, הצוות של מו״פ המכון הדמוקרטי מציג כ-20 מיזמים שפותחו השנה. אורית אייזן  מציעה שישה עקרונות להפיכת תהליכי הכשרה ופיתוח מקצועי למשפיעים.

נספח חגיגי

התחברו:

דילוג לתוכן