דוגמא לבניית קהילה המורכבת משונים היא החממה בשדרות בתמיכת קרן הנס זיידל. תוכנית בת שנתיים לצעירים (גילאי 25-30) שפועלת במרכז הצעירים בשדרות. לתוכנית מתקבלים סטודנטים מלגאים ופעילים חברתיים שעוברים תהליך קבלה שכולל: דינמיקה קבוצתית, ראיונות והגשה של קורות חיים. אנחנו מחפשים מנהיגים שאכפת להם. הקבוצה היא מגוונת וכוללת צעירים: מהגרעין התורני, דרור ישראל, קהילה קווקזית, ועוד.
הקבוצה נפגשת מדי שבוע לשלוש שעות במשך שנתיים ועוברת את השלבים הבאים:
השלב הראשון מוקדש לבניית קבוצה, גיבוש והעמקת ההכרות בין המשתתפים – דרך סיפורים אישיים ועבודה על הזהות האישית של המשתתפים.
השלב השני מתמקד במעבר מהאישי לחברתי – עבודה על הרב גוניות של הזהויות האישיות ובתוך הקבוצה, למידה משותפת של סוגיות חברתיות כמו לדוגמא, הסיפור של "מהגרי-עבודה/ פליטים/ מסתננים". אנחנו בוחנים את הסוגיה החברתית מפרספקטיבות שונות. בנוסף אנחנו לומדים תכנים פוליטיים ולא מפלגתיים (כמו כלכלה חברתית).
השלב השלישי הוא יציאה לפעולה – אחרי שהקבוצה מתגבשת והצעירים מכירים אחד את השניה, אנחנו משלבים אותם בשלב הראשוני בהפקה של אירועים חברתיים במרכזי הצעירים שלנו. למשל ליל סדר קהילתי שמוביל מרכז הצעירים, ומגיעים אליו צעירים מכל הקהילות של העיר ובוגרי תוכנית החממה.
בשלב זה הם גם רוכשים מיומנויות "לחיים" כמו: למידה של יזמות, גישור קהילתי, מו"מ, עמידה מול קהל ועוד. בשלב זה הצעירים גם מובילים יוזמות אישיות או בקבוצות קטנות כשהם מקבלים תמיכה מצוות התוכנית ומרכז הצעירים כמו הסברה לבני נוער איך להשתלב בשוק העבודה מבלי שינצלו אותם, או הפקת חוברת עם פעילויות לחדר ביטחון בשעת אזעקות.
ההצלחה של התוכנית היא בין היתר בזכות השותפויות שלנו עם הרשות, ראש העיר ומנהלי מחלקות – כולם שותפים בועדת ההיגוי (בהובלה של מרכז הצעירים) וכך אנחנו זוכים לשיתופי פעולה ותמיכה מהשטח. אנחנו מתכננים קבוצה נוספת של חממה שתפתח במרכז הצעירים במצפה רמון.