המכשולים החברתיים שקשורים לחיים משותפים, מעסיקים חוקרים מתחום הפסיכולוגיה, מדעי המוח והביולוגיה. אלו בוחנים את השפעתה של השתייכות לקבוצה חברתית על תהליכים קוגניטיביים וביולוגים, במטרה להבין טוב יותר כיצד תהליכים אלו תורמים ליצירת דעות קדומות וקונפליקטים בין קבוצות.
דברים אלו מובאים במאמר סקירה מדעי שפורסם לאחרונה, ובו נבחנים גורמים ביולוגים ופסיכולוגים שקשורים להיווצרות קבוצות חברתיות, שיתופי פעולה וקונפליקטים בין בני אדם. המאמר מראה כיצד ניתן לחבר ממצאים מוחיים הקשורים למאפיינים של קבוצות חברתיות עם תאוריות פסיכולוגיות מוכרות של תהליכים קבוצתיים ויחסים בין קבוצות.
זוהי גישה מחקרית אינטגרטיבית המדגישה את אופיה הדינמי של הזהות החברתית והאופי תלוי ההקשר של יחסים בין קבוצתיים. בנוסף, גישה זו מאפשרת הבנה עמוקה יותר של התנהגות חברתית ולכן עשויה לסייע במתן מענה מדויק יותר לקונפליקטים בחברה, שהנם אחת הבעיות הגדולות איתן אנו מתמודדים בעולם היום.
פסיכולוגים מכירים בכך, שדעות קדומות הן חלק בלתי נפרד מחוויית החיים שלנו. החלוקה והמיון של אנשים לקבוצות חברתיות מאפשרת לנו לפשט את העולם החברתי ולהכליל את הידע הקיים שלנו אודות קבוצות ואנשים חדשים. יחד עם זאת, היא עשויה להוביל להפעלה של סטראוטיפים ודעות קדומות ואלו מועצמים לאור העובדה שסיווג פרטים בחברה לפי גילם, מינם וגזעם עשוי להתבצע באופן אוטומטי.