הנגישות למידע, מיומנויות טכנולוגיות, האפליקציות שנותנות מענה לניהול יומנים, ניהול כספים, פגישות מקוונות, גרפיקה, עיצוב אתרים, שיווק בעלויות אפסיות, תכנון אסטרטגי, כל אלו מורידים משמעותית את העלות של החזקת ארגון.
עולם הפרילאנסים המשגשג מאפשר לארגונים להוציא למיקור חוץ, זמין נוח ויעיל כל פעולה ארגונית שאינה בליבה של העסק, ומעודד תופעה של עובדים שיוצאים לאט לאט מהמשחק ומקימים עולם חדש.
קבוצת הפייסבוק "אנשי העולם החדש" מונה (נכון לכתיבת שורות אלו) 26,895 חברים והיא הולכת וגדלה. הסיפורים והעדויות המצטברות שם, מסמנות עולם עבודה בו אנשים מממשים תשוקות, מנתצים את הכבלים של ההיררכיה למרחבים אוטונומיים, מחברים את התעסוקה למסע התפתחות אישי של שיפור מתמיד ומתחברים לתכלית גדולה מהם. כלומר הם מקיימים הלכה למעשה את כל רכיבי המוטיבציה מספרו החשוב של דניאל פינק "מוטיבציה 2.0": אוטונומיה, מיומנות ומטרה.
אוטונומיה – הדחף לכוון את חיינו.
מיומנות – הרצון להשתפר יותר ויותר במשהו שחשוב לנו.
מטרה – התשוקה לעשות את מה שאנו עושים בשירות משהו שהוא גדול יותר מאיתנו.
אלו הם אבני הבניין של מערכת הפעלה חדשה לגמרי.
יש מחקרים המראים את המאפיינים של העובדים החדשים, בני ה 45 ומטה, מאלו שהיו בני נוער בתחילת המהפכה ועד כאלה שממש נולדו לתוכה. מסתבר שהם לא מתנגדים לסמכות, הם פשוט לא מאמינים בה. המהפכה בהיררכיה של הידע בשנים האחרונות השפיעה עליהם עמוקות והמרחבים הלא שוויוניים, בהם מסתתרים יחסי כוח, בהם המפתחות לסוגים מסוימים של פעולות מסדר חשיבה גבוה הן נחלתם הבלעדית של הבכירים, כבר לא מקובלים עליהם.