יוזמות חינוכיות של סטודנטים וסטודנטיות מתוכניות שבילים ונתיבים מהמכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע.
שווים - תימור בוקובזה
שינוי, שילוב וקבלת ילדים אלרגיים במרחב הציבורי
העברת הרצאות להורים ולאנשי חינוך להלעאת המודעות ושילוב ילדים אלרגיים בחברה במטרה להציף את האתגרים העומדים בפני ילדים אלרגיים ולקדם שינוי חברתי במרחב הציבורי.
תימור בוקובזה
אני מאמינה מאוד בהכלה, קבלה ושילוב האחר בחברה. משפט שמלווה אותי כבר לא מעט שנים זה : "תהיה השינוי שאתה מייחל לראות בעולם".- ליצירת קשר במייל
מפגש עם הורים בבית ספר בנושא מעורבות הורים בבית ספר - סלאח קבועה
היוזמה היא מפגש הורים בבית ספר שמתוכנן בשיתוף פעולה עם צוות בית הספר, מציג את חשיבות המעורבות ואת הקשר שלה להישגי התלמידים.
סיפור הדרך
החלטתי בתחילת השנה להוביל יוזמה בבית הספר שנמצא בכפר שלי. שיש לה משמעות ודרכה אפשר להוביל לשינוי.אחרי הרבה התלבטות בין נושאים שאפשר לבחור, החלטתי להעביר את היוזמה בנושא מעורבות הורים, דרך מפגש עם הורים בבית ספר אלנור ביישוב ערערה בנגב.תיאמתי פגישה עם מנהל בית הספר. שהעריך את היוזמה, ושיתף פעולה. התחלתי מפגש ראשון ולצערי הרב התפרץ נגיף הקורונה ולא המשכתי. החלטתי על יוזמה חילופית, העברתי אותה במהלך מפגש של הורים בבית ספר בנושא למידה מרחוק, שלפי דעתי הייתה מאוד מוצלחת, ועשירה בהשתתפות ושיתוף פעולה.
סלאח קבועה
– אוהב להתנדב ולהוביל לשינויים.
– מעדיף לעבוד בחינוך, כמורה עתידי שרוצה להיות בעל מידע עמוק ומוביל בשינויים חיוביים.
– תמיד מעדיף שקשרים עם תלמידים שלי יהיו טובים כדי להבין אותם ולעזור להם.- ליצירת קשר במייל
יחד מתנדבים ותורמים למען הקהילה - אלקרעאן מוסא
معًا نتطوع لمُجتمع آمن
היוזמה שלי מתעסקת בהתנדבות ותרומה לקהילה בחלוקת מזון למשפחות שנזקקות .
אני אלקרעאן מוסא .אני שנה ג בנתיבים . אני גר בכסייפה
- ליצירת קשר במייל
מסלולון- עיתון קהילתי - זויה סימנדוייב
כלי המחבר בין נוער לקהילה
"היוזמה שלי היא עיתון קהילתי למושב בו אני עובדת מהסיבה שראיתי צורך בגיבוש הקהילהו וליצור במה לדבר הנוער. המטרה היא לגרום לעיתון הקהילתי להיות כלי שיחבר את הקהילה, יצור חיבור בין המשפחות וחיבור הנוער לקהילה. כמו כן, העיתון הקהילתי נועד לקרב לבבות למען חיבור הקהילה (דור וותיק לצעיר) ותרומות קהילתיות, יצירת גאווה מקומית, יצירת פלטפורמה לנוער לממש את ההפקות והפרויקטים שלהם בשיתוף ועזרת הקהילה, פרסום עסקים מקומיים."
סיפור הדרך
הגעתי ליוזמה זו מהניסיון הצבאי שלי, שירתתי בשייטת 3 במשרד שיווק וגיוס, שמנו לב שחסר ללוחמים גאוות יחידה ויחד עם המפקדים שלי הקמנו עיתון השייטת. העיתון הצליח ליצור גאוות יחידה ללוחמים ואפילו רצון להופיע בו ולקחת בו חלק כצלמים ומתעדים.
"אני זויה סימנדוייב, בת 25, עובדת רכזת נוער במגזר הכפרי. מגיל 16 אני מתנדבת ועובדת בהדרכה ובתנועות נוער מתוך אהבה למקצוע ולתהליך. אני מאמינה במנהיגות צעירה ולכן בעזרת עבודתי אני מנסה ליישם ולטפח מנהיגות בקרב הנערים."
- מייל
התחדשות קהילתית בימי הקורונה - אילנה אלרן
התחדשות קהילתית בתקופת הקורונה והפעולות שנעשו במהלך התקופה
"הרעיון נולד מתוך הצורך להרגיש שייכות לקהילת קדם (בי""ס דמוקרטי בערד). בעבר חיי הקהילה היו תוססים גם מחוץ לשעות בית הספר וכללו את ההורים בפעילויות ופעולות רבות. כעת, כשבית הספר גדל משמעותית, יש צורך בחידוש חיי הקהילה. "
- אילנה אלרן
שמי אילנה ואני נשואה ואמא ל3 ילדים. לפני 3 וחצי שנים העתקנו את המגורים מראשון לציון לערד. המעבר התרחש בעקבות הרצון שלנו לתת לילדנו חינוך אחר. בערד קיים בי"ס דמוקרטי קהילתי וזה מאוד מצא חן בעינינו. הפעילות הקהילתית מחוץ לשעות בית הספר היא אחת המעלות של בית ספר זה. לאחרונה, בעקבות הגידול במס' המשפחות המצטרפות דעכה הפעילות הקהילתית והיה לי חשוב לחדש אותה. - מייל
לא לאלימות, כן לסובלנות - חלא אבו עגאג
لا للعــنف، نعـم للتسامـح
תכנית חינוכית בת שישה מפגשים לתלמידי כיתות ד' עד ו' העוסקת בסובלנות .
חלא אבו עגאג
אני סטודנטית במכללת קיי, בתכנית נתיבים וגרה בכפר כסייפה- מייל
מפגש עם הורים בבית ספר בנושא מעורבות הורים בבית ספר - סלאח קבועה
היוזמה היא מפגש הורים בבית ספר שמתוכנן בשיתוף פעולה עם צוות בית הספר, מציג את חשיבות המעורבות ואת הקשר שלה להישגי התלמידים.
סיפור הדרך
החלטתי בתחילת השנה להוביל יוזמה בבית הספר שנמצא בכפר שלי. שיש לה משמעות ודרכה אפשר להוביל לשינוי.אחרי הרבה התלבטות בין נושאים שאפשר לבחור, החלטתי להעביר את היוזמה בנושא מעורבות הורים, דרך מפגש עם הורים בבית ספר אלנור ביישוב ערערה בנגב.תיאמתי פגישה עם מנהל בית הספר. שהעריך את היוזמה, ושיתף פעולה. התחלתי מפגש ראשון ולצערי הרב התפרץ נגיף הקורונה ולא המשכתי. החלטתי על יוזמה חילופית, העברתי אותה במהלך מפגש של הורים בבית ספר בנושא למידה מרחוק, שלפי דעתי הייתה מאוד מוצלחת, ועשירה בהשתתפות ושיתוף פעולה.
סלאח קבועה
– אוהב להתנדב ולהוביל לשינויים.
– מעדיף לעבוד בחינוך, כמורה עתידי שרוצה להיות בעל מידע עמוק ומוביל בשינויים חיוביים.
– תמיד מעדיף שקשרים עם תלמידים שלי יהיו טובים כדי להבין אותם ולעזור להם.- מייל
יוזמה במשבר הקורונה: חלוקת מסכות וכפפות לתושבים בעיר רהט - שימה אבו אחמד
مبادرة خلال أزمة الكورونا: توزيع الأقنعة والقفازات على سكان رهط
חלוקת מסכות וכפפות לתושבים ברהט.
- שימה אבו אחמד
- מייל
משחקי כדורגל ופעילויות ספורט - חאמד אבו חאמד
مبارايات كؤة قدم وفعاليات رياضية
אודות היוזמה
היא לגבש את הילדים והנוער במגרש כדורגל באחד מבתי הספר ולעשות להם משקים ופעילויות.
סיפור הדרך
התכנון המקורי היה לעשות מירוץ ביישוב כסייפה לכל תושבי הכפר. המטרה הייתה לגבש את התושבים ולעודד פעילות חברתית ורוח ספורטיבית. בגלל משבר הקורונה נאלצתי להפעיל תכנית חלופית והיא לקיים פעילויות ספורט וכדורגל במגרש לילדי הכפר.
חאמד אבו חאמד
סטודנט בתוכנית נתיבים במכללת קיי.- מייל
קבוצת וואטסאפ של אמהות של ילדים קטנים שעובדות - מיי אבו עגאג
مجموعة واتساب لامهات عاملات يملكن اطفال صغار
לעשות סדנאות לאימהות שעובדות ויש להן ילדים קטנים בבית, לדעת איך ליישם צרכי העבודה בצורה המבוקשת מהן ואיך לתת את כל מה שצריך לילדים הקטנים שלהן, איך לאזן בין עבודה לבית לילדים ולחיות בלי לאיים את עצמן על דברים שהן לא יודעות.
מיי אבו עגאג
אני מיי אבו עגאג, סטודנטית בתוכנית נתיבים, שנה ג.- מייל
ספר ארץ התבלינים - אסתר פלדמן
סיפורי המנהגים והתרבויות השונות שהמשפחות שלנו הביאו איתנו לארץ ישראל
היוזמה שלי היא להכיר לילדים את התרבויות והמנהגים שחוגגים/מציינים בבתים של החברים שלהם או המשפחה שלהם ולשתף אותם בהכרת האחר וקבלת האחר ואף אולי לגרום לכך שנחגוג ונציין מנהגים שונים שהם לא שלנו עם החברים שלנו.
סיפור הדרך
אני גדלתי בבית להורים שעלו מברית המועצות והקושי להשתלב כאן בארץ היה לא רק של ההורים אלא גם שלי, סבלתי המון מהצקות וחוסר הכלה של הילדים בכיתה לדוג' לחגיגות של הנובי גוד כי הם לא הכירו ולא ידעו מה זה המנהג הזה ולמה אנחנו מציינים אותו. היום הקמתי משפחה משלי, משפחה שמעורבת מעדות שונות ותרבויות ומנהגים מגוונים ואנחנו חוגגים את כולם ביחד. הילדים שלי בעתיד יהיו צברים בעלי שורשים של 3 יבשות שונות ויכירו את התרבויות השונות והמנהגים של כל המשפחה.
אסתר פלדמן
"גרה בבאר שבע, חשוב לי לפעול ולשנות בנושאי הגזענות וקבלת האחר אני מאמינה בכל לבי שהעתיד של המדינה שלנו מוטל על האחדות שלנו "- מייל
פרוייקט קהילתי בארגון נשים עם צרכים מיוחדים - אסנת בנימיני
נשות 'בית כלנית' מקיבוץ עלומים במסר של תרומה וחיזוק לקהילה
אודות היוזמה
מפגש קהילתי שיצור חיבור ונתינה הדדית, בין אנשים עם צרכים מיוחדים לילדי ואנשי המקום. חיבור שיעצים את הנשים ויפתח בהן תחושת מסוגלות וחוסן אישי וחברתי.
סיפור הדרך
התכנון היה לקיים מכירת חצר של פריטי יד שנייה, אותה יפיקו נשות 'בית כלנית' בשיתוף עם נוער הקיבוץ.
לאחר פרוץ הקורונה, הבנתי כי לא ניתן לקיים מכירה המונית כפי שתכננתי ונאלצתי לעשות חשיבה מחודשת. הרעיון כי בנות 'בית כלנית' יתרמו לקהילה וירגישו חלק ממנה, נשאר בעינו, ועם זה יצאנו לדרך.
הבנות אפו עוגיות, ארזו יפה וחילקו לאנשי הגיל השלישי ול'שליחי הקורונה' בקיבוץ שעובדים קשה בימים אלו. בנוסף, יצרו הבנות סרטון חיזוק ושלחו אותו במייל לכל הקהילה.
אסנת בנימיני
גרה בקיבוץ עלומים, אמא לשלושה.
רכזת 'בית כלנית'- בית בקהילה של עמותת שק"ל.- מייל
חלוקת קופסאות מזון לאנשים בתקופת קורונה - האני אלעטאונה
توزيع الطرود الغذائية للمحتاجين في فترة الكورونا
חלוקת קופסאות אוכל למשפחות הנזקקות בתקופת הקורונה ובמיוחד בחודש רמאדן מאוד מרגש ומשמח לראות החיוך של האחר
האני אלעטאונה
- מייל
נושא בחינוך בלתי פורמאלי - מנאר אלסייד
موضوع في التربية الامنهجية
אודות היוזמה
פעילויות חוץ-לימודיות
סיפור הדרך
"בהתחלה הייתי מבולבלת באיזו יוזמה אוכל להצליח ולהניח טביעת אצבע של מעשים טובים. לא מצאתי שום דבר טוב יותר מאשר לשים חיוך על פניהם של התלמידים, ולכן בחרתי בשיעור בנושא חינוך בלתי פורמאלי, אבל כשמשבר קורונה הופיע, החלטתי לעשות את אותה יוזמה, אבל על מספר קטן של ילדים."
מנאר אלסייד
אני סטודנטית במכללת קיי במסלול נתיבים. מחייכת מהלב ואופטימית.- מייל
פעילות בלתי פורמאלית לילדי השכונה - אסיה אבו חאמד
סדרה של מפגשים בלתי פורמאליים עם ילדי השכונה שלי בכסיפה
فعاليات غير منهجية لأولاد حارتي
אודות היוזמה
כל יום אנו שומעים בחדשות על ילדים חסרי מעש בשכונה שלהם בזמן הפנוי אחרי הצהריים. אני עשיתי מפגשים של פעילויות בחינוך בלתי פורמלי לילדים בשכונה שלי, כדי לנצל את זמנם הפנוי בדברים טובים ומשמעותיים.
אסיה אבו חאמד
- מייל
כדי להגיע לשלום צריך התחלה - הדיל עטאונה
בשביל להגיע לשלום בין אוכלוסיות צריך התחלה לטובה
لكي نصل الى السلام يجب البداية
היוזמה שלי של מפגשים בנושא ערכים לחיזוק הדיאלוג היהודי-ערבי באה מתוך הלב והלכה להשאלה שהובילה אותי בהתחלה שהיא: איך להתמודד עם הגזענות הגדולה במדינה!. החלום שלי הוא להגיע לחיים של שלום בין האוכלוסיות השונות החיות במדינה.
סיפור הדרך
סיפור הדרך הלך להצלחה למען המורים והתלמידים, ואהבתי מה אני שעשיתי אותו ובנוסף לקידום את החברה הבדואית בעין כולם דרך תחומים שונים שאני אחת מהם, כדי החברות השונות יראו שאנחנו אוהבים להשתתף ולחיות בשלום ביחד שבסוף אנחנו בני אדם.
הדיל עטאונה
אני סטודנטית במסלול נתיבים במכללת קיי ואוהבת תמיד לחיות בשלום- מייל
ניצול יעיל לזמן הפנוי של הילדים בתקופת משבר הקורונה - אמאני כעכי
איך יכולים לנצל הזמן הפנוי שלהם במשבר הקורונה
تقضيه واستغلال وفت الفراغ في فتره فايرس الكورونا
אודות היוזמה
היוזמה היא ניצול זמן הפנוי של הילדים במשבר הקורונה הילדים הם מאותו משפחה משתפים פעילויות שונות בזמן הפנוי שלהם בבית .
סיפור הדרך
סיפור דרך הוא מתאר את מה היה לי ביוזמה מהתחלה עד סוף שבחרתי היוזמה שלי
אמאני כעכי
- מייל
אפטר שוק - נדב צברי
תוכנית חברתית-רגשית לצעירים בעוטף עזה בעת סבבים בטחוניים
אודות היוזמה
תוכנית חברתית-רגשית המלווה את צעירי שער הנגב בהתמודדות עם סבבים בטחוניים- במהלכם ובחזרה לשגרה בסיומם. התוכנית מציעה מענה רגשי על ידי הרווחה ומענה חברתי על ידי מפגש משותף של צעירי הקהילה.
סיפור הדרך
בנובמבר 2019 חוויתי בקיבוץ נחל עוז בו אני גר, הסלמה בטחונית קשה ומאתגרת שנמשכה כ-4 ימים. במהלכה התקיים מפגש של כל צעירי הקיבוץ שנכחו במקום. התכנסנו בחמ""ל וקיימנו שיח מקליל על סיטואציות מצחיקות ופרקנו מתח. תחושת השחרור ליוותה אותי והחלטתי לחקור אותה. תחילה דרך צעירי הקיבוץ שהזדהו עם התחושות ולאחר מכן עם אנשי מקצוע מהרווחה שאימתו את תחושותיי. כך נולד הרעיון לתוכנית בשם 'אפטר-שוק'.
נדב צברי
בן 31, גר בקיבוץ נחל עוז עם בן זוגי רותם, טום הכלב וקאלו החתול. רכז צעירים בגילאי 18-40 ותחום מעורבות חברתית במועצת שער הנגב. הלום קרב בעקבות לחימה במבצע צוק איתן בשנת 2014 ומנהל מערכת יחסים צמודה ומרתקת עם פוסט טראומה.- מייל
סיפורים מדור הזהב - ברא אבו שריקי
حكايات من الجيل الذهبي
היוזמה החברתית שלי היא איסוף סיפורים עממיים מהחברה הבדואית המתגוררת בדרום יחד עם תיעוד באפן דיגיטלי.
ברא אבו שריקי
קוראים לי ברא אבו שריקי, בית 22 מכפר לקייה בדרום הארץ, סטודנטית במכללת קיי בתכנית נתיבים.- מייל
מחוברות - אסלאח אלעוקבי
סדרת סדנאות להעצמת הקשר בין הבנות לבין האמהות שלהן בכפר לא מוכר
مُتَرابِطات
אודות היוזמה
גיל ההתבגרות הוא גיל מאתגר לנערות, ובחברה הבדואית בפרט. היוזמה שלי מבקשת להעצים נערות בדואיות מתבגרות באמצעות שיח מקרב ומכיל בינן לבין האימהות שלהן.
סיפור הדרך
על הפחד היא התגברה
ומהחסמים היא התעלמה
את ילדיה היא הצילה
ואת חייה היא התחילה
על רגליה היא עמדה
ואת ההזדמנות היא ניצלה
חיים טובים היא חיפשה
ואת דרכה היא פרצה
סיפור הדרך
סיפור דרך הוא מתאר את מה היה לי ביוזמה מהתחלה עד סוף שבחרתי היוזמה שלי
אסלאח אלעוקבי
- מייל
הצלlikeתי - עלאא אלסייד
סיפורי הצלחה במגזר הבדוואי
אודות היוזמה
דף פייסבוק שישתף סיפורי הצלחה של אחרים מהמגזר, שהייתה להם מטרה , נחישות מול האתגרים והקשיים שרובם זהים לאחרים.
סיפור הדרך
אני עלאא אלסייד, לומד בתוכנית שבילים, שנה ג.קשה ועצוב לי לראות את הצעירים במרחב שלי במצב כלכלי נמוך, חסרי אונים ,לעודד , לתרום ממני, דף פייסבוק שישתף סיפורי הצלחה של אחרים מהמגזר, שהייתה להם מטרה , נחישות מול האתגרים והקשיים שרובם זהים לאחרים, על מנת שישמשו לנקודת השראה ומודל לחיקוי. למרות חוסר אונים וקשיים תמיד ישנו אור בקצה שאפשר לממש אותו ולהפוך אותו לנקודת התחלה.
עלאא אלסייד
"ללמוד ולעולם לא להתמלא, זו חוכמה ללמד ולעולם לא להתעייף, זו אהבה "- מייל
מפגש רב תרבותי מקוון - איה אבו ענזה
لقاء متعدد الثقافات محوسب
מפגש רב תרבותי דרך שיעור מקוון בנושא למידה מרחוק
סיפור הדרך
תכננתי המפגש בצורה אחרת אבל בגלל הקורונה חיפשת דרך אחרת להשיג את אותן המטרות שרציתי
איה אבו ענזה
אני פעילה חברתית ונושאים בחברה ובתרבות מעניינות אותי- מייל
מרכז נוער אזורי - לין אליעזר
אודות היוזמה
"הקמת מרכז נוער אזורי במועצה אזורית לכיש שיהווה מוקד חברתי-ערכי-חינוכי לכלל בני הנוער במועצה משכבות ז-יב תוך שימת דגש בתוכנית העבודה על שלושה תחומים: חברתי-לימודי-רגשי"
לין אליעזר
לין אליעזר, בת 27, גרה במושב ניר ח"ן שבמועצה אזורית לכיש. גדלתי וחונכתי במחלקת הנוער של המועצה וכיום אני מנהלת את מרכז הנוער האזורי.
הורים מתגייסים - נתנאל בן לולו
ערב הורים לנוער המיועד לשירות צבאי
אודות היוזמה
על מנת לצמצם את אחוזי הנשירה הגבוהים מצה"ל בעיר אופקים בחרתי ליזום ערב הורים מחזורי לנערי המתגייסים כדי לחדד את נושא חשיבות התמיכה המשפחתית בנער לקראת ובמהלך תקופת השירות הצבאי שלו במטרה לעזור לו לצלוח משברים ולחזק את תחושת המסוגלות שלו.
סיפור הדרך
כאשר חקרתי את נושא השירות המשמעותי באופקים וגיליתי את אחוזי הנשירה הגבוהים מצה"ל בעיר אופקים (מהגבוהים בארץ) בחרתי לפעול במספר שבילים כאשר תחילה התחלתי להשתתף בהרצאות על השירות הצבאי לבני נוער בעיר, לאחר מכן נכנסתי ליוזמה של ליווי נערים לקראת הגיוס ובמהלך השירות שלהם בפן אישי יותר בכדי להיות כתף תומכת בשבילם כשהם זקוקים לכך וכיום אני שואף לחזק את התמיכה מהצד המשפחתי שלא תמיד מבין מה המשמעות של העזרה לנערים לצלוח את תקופת השירות הצבאי על הצד הטוב ביותר כדי לחזק ולפתוח להם יותר הזדמנויות בעתיד.
נתנאל בן לולו
בן 27, עובד כמדריך בחינוך החברתי מזה 4 שנים ובמועדון נוער באופקים בשנתיים האחרונות. נולדתי וגדלתי בעיר אופקים וחשוב לי לתרום ככל שניתן לעיר.- מייל
זמן איכות אמא וילד - אסיל אלעטונה
لأنهم أهم
סדנאות עם נשים בכפר לא מוכר בנושא זמן איכות עם ילדים .
אסיל אלעטונה
אסיל אלעטונה בת 20 לומדת גאוגרפיה וחינוך בלתי פורמלי במכללת קיי- מייל
נפגשים ומשפיעים - מנאר אלצאנע
יצירת 2 מפגשים בחודש של כלל הדמ"צים מכל התנועות בלקייה
نلتقي ونؤثر
אודות היוזמה
יצירת 2 מפגשים בחודש של כלל הדמ"צים מכל התנועות בלקייה. בשלב הראשון נקיים היכרות בין המשתתפים ובין הפעילות של התנועות השונות. בשלב השני נייצר ביחד עבודה משותפת ואמירה אחידה לקידום היישוב. בשלב השלישי עבודה על אירועים יישובים גדולים, כמו למשל בתקופת הרמדאן.
סיפור הדרך
קודם כל בשנים האחרונות אני עבדתי בתפקיד רכזת למד"צים ביישוב לקיה ומכאן אני ידעתי מה הצורך שלהם ומה הם רוצים אגב הצעד הראשון עשיתי מפגשי היכרות אחרי זה נתחיל בתרומה ליישוב שלנו וקידום בני נוער מכל הצדדים.
מנאר אלצאנע
קוראים לי מנאר והפירוש של שמי הוא האור ומכאן בכל מקום אהיה נשארת דבר חיובי, בת 22 רווקה, הנני בעלת רצון, מחויבות לכל התחומים, אחראית ובעלת חזון במשך השנים הבאות להיות משפיעה ויזמת לפרויקטים, חברתית, בעלת מוטיבציה גבוה להצליח בכל דבר, יש לי חדווה ללמוד כל יום דבר חדש להוסיף לידע שלי, מסוגלת להכיל כל אדם בשיטה ייחודית.- מייל
מרכז בוקר לנשים בחופשת הלידה - רעות דביר
מקום שיהיה מחבק, תומך ומאפשר לשתף ולשוחח על אתגרים, קשיים ותחושות זהות.
אודות היוזמה
היוזמה הינה הקמת מרכז בוקר לאימהות בחופשת הלידה. במרכז יהיו סדנאות עם תוכן הקשור באימהות, בתהליכים רגשיים שעוברים ושיח נשים על קפה ועוגה. בנוסף יהיו סדנאות כמו יוגה עם התינוקות, סריגה ועוד אשר יוסיפו הווי. המקום יהיה מעוצב באווירה אסתטית, נעימה וחמימה.
סיפור הדרך
היוזמה הזו היא תהליך שנבנה אצלי לאט. במהלך ההריונות ובעיקר בחופשת הלידה עלה אצלי הצורך להעניק לעצמי. לידה מסמלת עבורי את שיא הנשיות שלי מחד, ומאידך את השבריריות שבי, את המקומות בהן אני צריכה חיזוק. מלידה ללידה זה התעצם. כל התחושות התרכזו לרגע הפרויקט ועברו לעשייה.
רעות דביר
גרה בכפר רתמים. אמא לשתי בנות מתוקות. עוסקת בחינוך.- מייל
מפגשים מלב אל לב - מוחמד אלעטאונה
لقاءات ومحادثات من القلب الى القلب
הרעיון של הפרוייקט הוא לקיים ארבעה מפגשים, בהם יהיה דיון סביב הערכים החברתיים שלנו ןעל החשיבות להשתייך לחברה בה אנחנו נמצאים, נחבר את הדיונים שלנו על השםעת הערכים החברתיים על היכולת שלנו להיות תלמידים.
מוחמד אלעטאונה
- מייל
"קן משותף" - שני נעים
קן משותף לסטודנטים ואזרחים ותיקים
אודות היוזמה
עידוד הקשר הבין דורי בין סטודנטים לאזרחים ותיקים- חלוקת שקיות מתוקות לאזרחים וותיקים בסביבתי הקרובה.
סיפור הדרך
במהלך השנתיים האחרונות אני לוקחת חלק בפרויקט שנקרא: "כאן גרים" של התאחדות הסטודנטים והמשרד לשוויון חברתי .בשנתיים האלו, אני מתגוררת עם אזרחית וותיקה בשם מרי, לאורך הזמן נוצרה בנינו תקשורת נהדרת ותחושת סיפוק אדירה, של נתינה וקבלה אחת לשנייה.
שני נעים
בחרתי את תחום החינוך- מתוך מקום של אמונה כי החינוך הוא ערך עליון וזוהי שליחות לעסוק בו.
מתרגשת מהיכולת לתת לאחרים. מרגישה כי הנתינה מרפאת את הנפש.- מייל
מסע גי'פים טיפולי - לידור כחלון
מסע גי'פים המכניס אלמנטים של התמודדות ושיח
אודות היוזמה
חשבתי איך אני יכולה להזמין את האנשים לחוויית השטח בלי הפחד שגורם המסע הרגלי. אז חשבתי על מסע ג'יפים שגם שם הבחנתי בהתמודדויות לא פשוטות כגון : אי וודאות, מצבי לחץ, פחדים ולצרף מאפיינים מהטיפול באמצעות שטח : ניתוק פלאפונים, יצירת אינטימיות, אינטנסיביות, מעגלי שיח רגשיים וכו'. וע"י התאמת המסע אני חושבת שנצליח להגיע לתוצאה לא פחות טובה מהתהליך של טיפול באמצעות שטח (רגלי)
סיפור הדרך
מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי בשטח: טיולי גי'פים, טיולים ואף נהייתי לוחמת (הרבה שטח) ומצאתי על עצמי שבשטח אני ממוקדת יותר ומכירה יותר בכוחותיי . בנוסף לאהבה שלי לשטח אהבתי להיות הפסיכולוגית של השכונה, של הכיתה ובכל מקום. אחרי הצבא חיפשתי משהו שמשלב את שניהם והגעתי לנירים: עבודה עם נוער בסיכון דרך שטח. התחלתי על החבר'ה תהליך שבוחן איך השטח מאפשר יותר? וראיתי איך היציאה לשטח משפיעה עליהם. אז החלטתי לחקור מה יחודו של השטח ומה הוא מאפשר שמקום אחר לא יכול לתת?
לידור כחלון מאשדוד בת 27.
- מייל
"שינוי למפגש" - ליבנת קוץ kutz livnat
אנשים יוצרים ביחד מרחבים חדשים למפגש בקהילה מתחדשת
אודות היוזמה
כולנו מהגרים, עברנו הגירה בשלב אחד או אחר בחיינו, נקלטנו בקהילה, בשכונה, בישוב או בקיבוץ חדש שיש לו היסטוריה משלו, מנהגים ותרבות, "תעשו מקום" היא תוכנת שבאה לקרב בין אוכלוסיות שונות בישוב מתחדש, באה להכיר אחת את השנייה ולגשר בן עולמות תוכן שונים ומיוחדים בתוך קהילה, תוכנית המשלבת ידע, היכרות דרך שיתוף פעולה לשינוי מרחב משותף.
סיפור הדרך
לפני 15 שנה עברתי עם בן זוגי אביב לכפר עזה, קיבוץ בנגב המערבי קיבוץ שכל שכל מה שהכרתי היו סיפורי הילדות שלו את המקום, רציתי להכיר, להרגיש שייכת אחרי הרבה שנים שנדידתי ממקום למקום, בער בי הרצון להעמיק שורשים להרגיש שייכת לקהילה. דרך סיפור הדרך בה עשיתי בישוב ודרך התערבות מרחבית ושינוייה אני חשה היום שיצרתי שורשים עמוקים טובים ובעלי משמעות בישוב שלי. גם לי יש חלק מההיסטוריה של הישוב. אני מאמינה כי "היסטוריה לא כותבים, היסטוריה עושים." (ד. בן גוריון), וכך גם אני יצרתי את ההיסטוריה שלי בישוב.
- ליבנת קוץ חברת קיבוץ כפר עזה, יזמית, אמא לרותם, יונתן ויפתח נשואה לאביב ומאמינה בעשייה.
- מייל